Здраве

Нов канал за информация за Индиго децата

Интересите и изследванията ми, свързани с появата на Индиго децата не са от вчера. Част от тях намериха място в моята книга „Индиго децата на България“. Темата е обширна, много интересна. Във Фейсбук отскоро се появи специална група, чийто цел е публикуване на различни трудове, свързани с индиго децата. Информация може да намерите на: Новата раса. Индиго децата във Фейсбук или на този линк

Как да избегнем стреса след отпуска

В летния сезон нивата на стрес са сравнително занижени, поне докато сме в почивка. Но когато се завърнем на работното място неминуемо се изправяме пред редица напрегнати ситуации. За да намалим тяхното влияние върху психиката и здравето и да продължим доброто настроение от лятната почивка, ви препоръчваме няколко доказани техники. Не се натоварвайте веднага с изпълнението на многобройни задачи, поне първите няколко дни след като сте се върнали от отпуска, пише „Днес.БГ“. След работа се вижте с приятели в парка или в някое заведение. Отпуснете се с летен коктейл в ръка, насладете се на хубавото време и забравете за делничните проблеми. Релаксиращите техники, като медитация и дълбоко дишане, също имат благоприятен ефект и могат да намалят нивата на стрес. Дълбокото дишане е лесна за научаване и изпълнение техника, която може да се практикува почти навсякъде. Предоставя възможност за бърз начин за контролиране на стреса, разтоварване и релакс. Дълбокото дишане е в основата на много други релаксиращи техники и може да бъде комбинирано с други елементи като ароматерапия и музика. И на края, но не на последно място, един приятен и ефективен начин за намаляване на стреса и подобряване на настроението е интимността с любимия човек.

Лечебна Информация

Профилактика на черен дроб и жлъчка
Профилактика на черен дроб и жлъчка (изтегли) – Тип: (MS Word) Размер: 50kb
Рецепта: Подагра (Ванга)
Първа рецепта В 1/2 л ракия (42 градуса) се слагат 10 г камфор. Разбърква се добре. В сместа се намокря памук и се слага като компрес на болното място вечер. През нощта компресът се сменя 3-4 пъти. Втора рецепта 1/2 л прясно мляко се сварява. Докато още ври в него се капват 3-4 капки винен оцет. След като се пресече, се сваля от огъня и се прецежда. Водата се изхвърля, а от гъстия остатък (вече изстинал) се прави компрес на болното място - сутрин се слага, престоява цял ден, а вечер се маха и се прави друг за през нощта. За 24 часа се слагат само 2 компреса. Възможно е през време на лечението да се почувстват болки.
Рецепта: Бронхит (Ванга)
1 кг мед се смесва с 20 кг копривено брашно. От сместа се взема по 1 с.л. след обяд и преди вечеря.
Рецепта: Безсъние (Ванга)
Вземат се пшеница, ръж, ечемик, овес и просо - 4 с.л. от всяко. Сместа се залива с 4 л студена вода. Вари се, докато стане 1 1/2 л. Прецежда се. Добавят се 1-2 лъжици мед и отварата се подквасва със селски квасец, както се кваси прясно мляко. Пие се по 1 ч.ч. 3 пъти на ден преди ядене.
Рецепта: Шипове в коляното (Преподобна Стойна)
2 бурканчета с мед се напълват с обелени скилидки чесън и се запечатват без вода. Варят се на водна баня до увиране на чесъна. След изстиване сместа се посолява. Коляното добре се измива със сапун и вода, да се отворят порите, и се слага със сместа като компрес - вечер. Правят се няколко сеанса.
Рецепта: Невроза (Слава Севрюкова)
1 с.л. изсушена и нарязана на ситно лавандула се залива с 600 мл вряла вода. Ври 20 мин. Прецежда се и се разделя на 3 части. 2 части се изпиват сутрин и на обяд. Вечер не се пие, но през нощта болният се събужда и изпива останалите 200 мл. При всяко пиене на отварата се вземат по 1-2 с.л. захар. Лечението се провежда 6 дни и 6 дни се почива. Курсът на лечение се повтаря 3 пъти.